Matematik

Skæringspunkter mellem to linjer

27. november 2010 af stranded (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved, at jeg skal sætte de to parameterfremstillinger lig med hinanden.

Da får jeg 3 ligninger med 2 ubekendte, hvor jeg skal løse de to øverste: 

(-28) + 4t = (-1) + 3s

(-15) + t = 3 + 12s 

Men hvordan?? På forhånd tak!

Vedhæftet fil: opg.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2010 af Walras

Du skal løse det som tre ligninger med tre ubekendte. Der er mange måder at gøre det på: lommeregner, lige store koefficienters metode, echelonmatricer etc for nu at nævne nogle få.


Svar #2
27. november 2010 af stranded (Slettet)

Problemet er, at jeg ikke aner, hvordan man gør det elektronisk /: 

Du skulle vel ikke tilfældigvis vide, hvordan man løser en ligning med to ubekendte i programmet Mathcad eller evt. en TI-30XB lommeregner?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2010 af Walras

Jeg har ikke sådan en lommeregner, men hvis det er det samme som i en TI-89, kan du vist skrive

SOLVE(-28+4t=-1+3s and -15+t=3+12s,{t,s})

mener jeg. Men jeg har ikke sådan en lommeregner, så det er et stykke tid siden, jeg har prøvet.


Svar #4
27. november 2010 af stranded (Slettet)

 OK tak, prøver ad :)


Skriv et svar til: Skæringspunkter mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.