Matematik
skæringspunkterne mellem l og f i førstekoordinat hjæææælp
20. april 2005 af
sam18 (Slettet)
hey kunne nogen hjælpe med denne opgave har prøvet i 1 time nu...
y=4x+(5/2)
f(x)= 3-(1/(x+2))
bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem l og grafen for f.
y=4x+(5/2)
f(x)= 3-(1/(x+2))
bestem førstekoordinaten til hvert af skæringspunkterne mellem l og grafen for f.
Svar #1
20. april 2005 af Epsilon (Slettet)
En ret linie l samt en funktion f: R\\{-2} -> R er givet ved
l: y = 4x + 5/2
f(x) = 3 - 1/(x+2)
Eventuelle skæringspunkter mellem linien og grafen for f opsøges ved at løse ligningen
y = f(x)
ergo
4x + 5/2 = 3 - 1/(x+2) <=>
4x + 1/(x+2) = 1/2
Multiplicér nu begge sider med x+2 og løs den fremkomne andengradsligning.
//Singularity
l: y = 4x + 5/2
f(x) = 3 - 1/(x+2)
Eventuelle skæringspunkter mellem linien og grafen for f opsøges ved at løse ligningen
y = f(x)
ergo
4x + 5/2 = 3 - 1/(x+2) <=>
4x + 1/(x+2) = 1/2
Multiplicér nu begge sider med x+2 og løs den fremkomne andengradsligning.
//Singularity
Skriv et svar til: skæringspunkterne mellem l og f i førstekoordinat hjæææælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
