Matematik

Gym mat (B)

28. november 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

 1)

Reducer:

(a+b)(a-b)+b^2

2)

En funktion f er givet ved:

f(x) = 2x^2 - 4x

Bestem f'(3)

3)

Grafen for funktionen :

f(x) = 3x^2 - 12x + 9

er en parabel

Bestem kordinatsættet til parablens toppunnkt. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2010 af placebo321 (Slettet)

1.

a^2

2.

f '(x)=4x-4

f '(3) =8

3

TP = (2,-3)


Svar #2
28. november 2010 af LonnyM (Slettet)

mange tak, har du nogle udregninger?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2010 af klimasven (Slettet)

(a+b)(a-b) gang hvert led i den første parentes med hvert led i den anden parentes dvs aa-ab+ab-bb

De to led i midten går ud med hinanden.

Toppunktet findes ved at differentiere funktionen og sætte lig nul. Løs denne ligning og du finder x=2. Udregn derefter f(2) og bingo. Du kan også bruge toppunktformlen http://da.wikipedia.org/wiki/Andengradspolynomium


Brugbart svar (1)

Svar #4
28. november 2010 af Anxyous (Slettet)

 #3:

I den første er det simplere at benytte kvadratsætningerne.


Skriv et svar til: Gym mat (B)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.