Matematik

Løsning af ligningssystem

28. november 2010 af ACBorup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man følgende ligningssystem:

3x+4y = 10

4x - 3y = 5


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2010 af peter lind

Gang den første ligning med 4 og den anden ligning med 3. Træk resultaterne fra hinanden og du har en ligning med y som ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2010 af mathon

I:   3x + 4y = 10                             I multipliceres med 3 og kaldes III
II:  4x - 3y = 5                                II multipliceres med 4 og kaldes IV

III:   9x + 12y = 30
IV: 16x - 12y = 20                           III og IV adderes

      25x = 50

      x = 2                                       som indsat i II 4x - 3y = 5 giver

      3y = 4·2 - 5 = 3

       y = 1


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2010 af pige24 (Slettet)

3x+4y=10 4x-3y=5

12x+16y=40     12x-9y=15

12x+16-(12x-9y)=40-15

12x+16y-12x+9y=25y 12x går ud med hinanden.

y=1

3x+4=10

3x=6

x=2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2010 af pige24 (Slettet)

Undskyld Mathon jeg så ikke du havde skrevet.Du har lært det på den samme måde som mig kan jeg se.


Svar #5
28. november 2010 af ACBorup (Slettet)

 Okay - mange tak skal I have - begge to;)


Skriv et svar til: Løsning af ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.