Matematik

Omvendt proportionalitet

29. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Om en bestemt skuespiller blev der sagt, at hendes talent var omvendt proportional med hendes brystmål.

Jeg skal opstille en ligning, der beskriver sammenhængen mellem talent og brystmål. 

Jeg ved at formlen er y= k/x, og x og y skal være omvendt proportionale, hvilket må være talent og brystmål, men er k så bare en konstant så: talent = konstant/ brystmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af pensionist (Slettet)

k er en konstant.

Hvis vi skriver det som: k = talent / brystmål , ser vi umiddelbart, at hvis talentet er stort, så er brystmålet lille og omvendt, stort brystmål svarer til et lille talent.


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.