Matematik

Gældsformlen

29. november 2010 af LauraGrønfeldt (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er der nogen der kan forklare mig hvorfor, jeg kun får følgende til 13.730,47 når formlen lyder sådan:

1000 (1 –(1 + 0,07)^-48) / 0,07

Altså en månedlig afbetaling på 1000,- i 4 år, med månedlig rentetilskrivning på 7%

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af Yow! (Slettet)

det var en underlig gældsformel...??


Svar #2
29. november 2010 af LauraGrønfeldt (Slettet)

Er gældsformlen ikke = Gn = y (1 – (1 + r)^-n) / r  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af mathon

              G = y (1 – (1 + r)-n) / r              uden n på G


Svar #4
29. november 2010 af LauraGrønfeldt (Slettet)

Kan du se hvad jeg har gjort forkert? Jeg forstår ikke, hvorfor jeg ender ud i sådan et lavt beløb?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2010 af mathon

                 G = 1000· (1 – (1,07)-48) / 0,07 = 13.730,47   er da rigtig nok

                  men 7% om måneden er da også en uhørt høj rente

                 at betale 48000 for at låne 13730 får man vist ikke ret mange til -
                                                                           dvs på kun 4 år 3,5 gange det lånte beløb!!!!!!


Svar #6
29. november 2010 af LauraGrønfeldt (Slettet)

Det er fordi, det er en bank der er eget af rockere :) ej, det var nogle jeg tal jeg hurtigt og tilfældigt rystede ud af ærmet, til et eksempel.

Men hvor får du tallet 48000 fra? Er det rigtigt, at de 48000 er hovedstolen, og de 13730 er provenuet?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 48000 kommer fra 4 år med 12 mdr a 1000 kr = 4*12*1000=48000


Skriv et svar til: Gældsformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.