Matematik

Bestem monotoniforhold for f(x)

29. november 2010 af Scratz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle,

Jeg ahr fået stillet følgende opgave, nemlig at bestemme monotoniforholdene for f(x).

Jeg har fået at vide at fm(x)=x2-12x

Hvad gør man? er helt lost!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2010 af Yow! (Slettet)

sæt det lig nul og find x-værdi(er)n(e)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Start med at find fm'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Måske fm(x) er en alternativ betegnelse for f'(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af Yow! (Slettet)

ja.. det er lige hvad det er #3


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2010 af PeterValberg

 med f'(x) = 0 løst, laves en fortegnsundersøgelse for f' før, efter og mellem rødderne, - fortegnet i intervallerne fortæller, hvorvidt f er stigende eller faldende i selvsamme interval

rødderne for f' er forøvrigt x = 0 samt  x = 12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
29. november 2010 af Scratz (Slettet)

Passer det med x=0 V x=12 ??


Svar #7
29. november 2010 af Scratz (Slettet)

Hvad skal jeg så nu? :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2010 af JustLikeThat1991 (Slettet)

Se svar #5 :)


Svar #9
29. november 2010 af Scratz (Slettet)

Super, tak for hjælpen :) jeg har forstået nu :)


Skriv et svar til: Bestem monotoniforhold for f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.