Matematik

Differentialregning!!!!!!!!!!!!!!!!

29. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvorledes differentieres denne funktion: v(t) = 550 * (1 - e^-0.035t)^3. Jeg har ingen ide om, hvorledes denne skal kunne differentieres. 

Nogen som vil gennemgå denne med mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2010 af mathon

         v '(t) =  550·3·(1 - e-0.035t)2·(0 - (-0.035)·e-0.035t)


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. november 2010 af klimasven (Slettet)

 Differentation af sammensat funktion


Svar #3
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Mange tak for dit hurtige svar. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug reglen for differentiation af en sammensat funktion:

(f(g(x))' = f'(g(x))·g'(x).

Her fås

v'(t) = 550·3·(1-e-0,035t)2·(1-e-0,035t)' = 550·3·(1-e-0,035t)2·(-(-0,035)·e-0,035t

       = 550·3·0,035·(1 - e-0,035t)2·e-0,035t


Svar #5
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Nu har jeg fået to svar: Svar #1 og Svar #4. Er disse differentieret ens?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

De er da ens.


Svar #7
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det var blot fordi når jeg selv regner den ud, at jeg får en masse andre parenteser. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7 -- En masse andre parenteser?


Svar #9
29. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Ja:  550·3·(0,035)·(1 - e-0,035t)^2·(e-0,035t)


Skriv et svar til: Differentialregning!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.