Matematik

Lidt differentialregning

30. november 2010 af PeterPettersen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej hej.

Jeg forstår ikke helt hvorledes forfatteren kommer frem til f' af følgende funktion:

f(x)=x^(1/4)*(800-(2/5)x)^(1/4)

f'(x)=(1/4)*(x)^(-3/4)*(800-(2/5)x)^(1/4)+(x)^(1/4)*(1/4)*(800-(2/5)x)^-(3/4)(-2/5)=0

Jeg er klar over at han udnytter regnereglen (f*g)'(x) og man differentierer normalt af potensfunktioner. Men jeg forstår simpelthen ikke hvordan forfatteren får:

g(x)=(800-(2/5)x)^(1/4)

g'(x)=(1/4)*(800-(2/5)x)^(-3/4)*(-2/5)

Hvor kommer det sidste (-2/5) fra????


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2010 af maddse (Slettet)

Når du differentierer g(x) skal reglen for en sammensat funktion udnyttes:

(f o g) ' (x) = f ' (g(x)) * g ' (x)

hvor

f = ( g(x) )^(1/4) og g(x) = 800 - 2/5 x

dvs. Differentier den ydre funtion f(x) og hold den indre funktion g(x) fast og gang med den afledede af den indre funktion g ' (x)..

Herved fås:

f ' ( g(x))  = (1/4)*( g(x) )^(-3/4)  =  (1/4)*( 800-(2/5)x )^(-3/4)

g' (x) = - 2/5


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_60.doc

Skriv et svar til: Lidt differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.