Matematik

Differentialregning

30. november 2010 af ibta (Slettet) - Niveau: A-niveau

Håber der er nogle der vil hjælpe mig :)

det første spørgsmål:

Giv mindst 2 mulige eksempler( fra forskellige fagområder) på, hvordan differentialkvovienten af en funktion kan fortolkes. husk ved fortolkningen at få enheden med.

det andet spørgsmål:

Gør kort rede for, hvordan differentialregning kan anvendes til løsning af optimerings-problemer.

Det vil være en stor hjælp, hvis der er nogle som vil hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af bolani (Slettet)

ang det første

så bruges differentialkvotienten jo i fysik

stedfunktionen = s

hastighedsfunktionen = v

accelerationen  a

s = s

s' = v

S'' = v' = a

Så mener jeg osgp der var noget med reaktionskinetik i kemi og differentrialligninger.. Specilit ved 1.ordens reaktioner. Men prøv at søge på det :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af Spyf (Slettet)

indenfor statik og styrkelære bestemmes eks. en bjælkes nedbøjning, u, ud fra belastningen, p.

d4u/dx4=p 


Svar #3
01. december 2010 af ibta (Slettet)

Tak skal i have :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.