Fysik

angiv antal elektroner i ioner og atomer!

01. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hej!

Hvordan angiver man antal elektroner i ioner og atomer?

Fx. NO-3 og H+

Hydrogen har jo udelukkende en elektron når man så fjerner den er der ikke flere elektroner tilbage, ikke?


Svar #1
01. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 altså jeg har udregnet NO-3 elektroner til at være 30! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2010 af jegerjon (Slettet)

 N = 7 elektroner, og O = 8 elektroner.

Så antal elektroner i NO3^- er 7+(3*8)+1 = 32

Husk at når ionen er negativt ladet, så er det fordi den har elektroner i overskud :) Så du skal ligge én til 31, og ikke trække fra.


Svar #3
02. december 2010 af VidenSøger (Slettet)

 Hvad med H+ har den så 0 elektroner? Lyder det ikke lidt mærkeligt


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2011 af jegerjon (Slettet)

 H+ har ingen elektroner, det er korrekt :-)


Skriv et svar til: angiv antal elektroner i ioner og atomer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.