Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Finde den tilførte energi til vandet.

01. december 2010 af Halfdan123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg håber i kan hjælpe mig med en rapport jeg er igang med.
Vi skulle lave en solfanger model.
Der tog vi så et reagensglas (vores var ikke malet sort) og satte en 150w pære ''projektørlys?'' foran.
Nu vil jeg så beregne den tilførte energi til vandet.
Men jeg kæmper lidt med hvad med lige gør med starttemparaturen og sluttemperaturen?

Altså formlen lyder jo således: ΔE=m*c* ΔT og det store delta T er jo temperaturændring.. skal jeg sige t1-t2? (t1=starttemperatur, t2=slut)
<span style="font-size:11.0pt;line-height:115%; font-family:"Calibri","sans-serif";mso-ascii-theme-font:minor-latin;mso-fareast-font-family: Calibri;mso-fareast-theme-font:minor-latin;mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-ansi-language:DA;mso-fareast-language:EN-US;mso-bidi-language:AR-SA">Den startede på 22.3*C og sluttede på 23.8*C. Og pærens effekt : 150W
I er MEGET velkomne til evt. at give bud på hvad jeg ellers kan gøre med mine resultater :-)
Tak for hjælpen.
 


Skriv et svar til: Finde den tilførte energi til vandet.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.