Matematik

Geometri

01. december 2010 af flying-bird (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når der på en vej står at stigningen er 12%, betyder det at vejen stiger 12m for hver 100m vejbane.

a) Hvor mange grader hælder vejbanen, når stigningen er 12%?

b) En vejbane hælder 7 grade, Hvad er stigningen i %?

c) Ved at bygge en vej på skrå hen over en stejl bjergside kan man opnå at vejbanen ikke bliver så stejl. En vej skal bygges op ad en 900m høj bjergside. Hvor lang skal vejen mindst være hvis vejbanen højst må hælde 8 grader?

Jeg kamper med den opgave en uge, men kan alligevel ikke finde ud af det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem vinklen i en retvinklet trekant hvis hypotenuse er 100m og hvis modstående katete er 12m.

b) Den omvendte problemstilling. Vinklen er kendt.

c) Bestem hypotenusen i en retvinklet trekant med vinkel 8º og med modstående katete 900m .


Svar #2
02. december 2010 af flying-bird (Slettet)

Jeg forstår ikke helt det med opgave b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det ses af definitionen i #0, at den relative stigning er defineret som sinus til vejens vinkel med vandret.

I b) kendes vinklen v, og man skal beregne sin(v), udtrykt i %.


Svar #4
02. december 2010 af flying-bird (Slettet)

prøver igen så.

Kan det være rigtigt at jeg får 0,000155 m i opg c) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Synes du selv, at det lyder rimeligt? En vej med en samlet længde på 0,155mm ?

c) I trekanten kendes a = 900m og A = 8º . Af sin(A) = a/c fås c = a/sin(A) = 900m/sin(8º) = 6467m .


Svar #6
02. december 2010 af flying-bird (Slettet)

Nå okay, jeg sagde at c=sin(A)/a... Fik rettet det nu :) Opgave b) er også klaret.! Tusind tak for din hjælp :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Velbekomme da.


Skriv et svar til: Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.