Matematik

bevis for areal af stumpvinklet treakant

02. december 2010 af wåpwåp (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!!! :-)

jeg sidder lige med en lille opgave, den har irriteret mig længe nu så vil høre om i har nogle ideer.

Jeg skal lave et bevis for en stumpvinklet trekant, nogen der har ideer eller hints :-)


Svar #1
02. december 2010 af wåpwåp (Slettet)

 trekant er selvfølgelig uden A :p


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på arealet af den store retvinklede trekant, der dannes med højden som den ene katete og den forlængede grundlinie som den anden katete. Træk derefter arealet af den lille retvinklede trekant (der ligger uden for den stumpvinklede trekant) fra, og man finder arealet af den stumpvinklede trekant. De tre nævnte trekanter har alle samme højde, men forskellige grundlinier.


Svar #3
02. december 2010 af wåpwåp (Slettet)

 det er jo ikke et "rigtigt" bevis.

når jeg  mener bevis

så bare et eksempel:

Bevis for areal på vilkårlig trekant.

A = 1/2*h*g

er den som vi alle kender.

men hvordan kan man finde h hvis den ikke er oplyst...

Sin(v) = mod/hyp

så hvis man har C oplyst kan man jo bruge sinus

Sin(C) = h/b

h er den modstående katete til C og b er hypotesen.

b*sin(c) = h

det var så et bevis på at h = b*sin(c)

så nu kommer det til at hedde

1/2*b*sin(c)*g

g er a så:

1/2*a*b*sin(c)

Mit problem er at min lærer siger at det er anderledes for stumpvinklede trekanter.

Ved du hvordan man skriver det op på sådan en slags måde som jeg gjorde det på ??


Skriv et svar til: bevis for areal af stumpvinklet treakant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.