Kemi

rapport hjælp!

03. december 2010 af giraffenh (Slettet)

 hej

Jeg skal skrive en rapport om "bestemmelse af saltindhold i frossent og ikke frossent vand"

I del 1 skulle vi lave en titrering på en standard opløsning og fastlægge sammenhængen mellem forbruget af AgNO3 ved ækvivalenspunktet og saltkoncentrationen i opløsningen... vi fik nogle resultater som f.eks. ved en koncentration af NaCl på 4g/L fik vi en volumen på AgNO3-opløsningen på 27,7 ...

okay.... problemet er at i del 2 skulle vi titrere frossent og ufrossent havvand og nedskrive hvornår man fik AgNO3 til omslag på både det frosne og ikke-frosne... det skal siges at vi har fortyndet havvandet 1:10, fordi havvandet indholder  30 g salt/L.

... vi har fået et tal på 42,5 hos det ufrosne og 19,8 hos det frosne (grundet det skæve tal, 19;8, er en fejlkilde at vandet ikke er blevet rystet inden...)

Men jeg ved virkelig ikke hvordan man skal lave en tabel over de tal... og for at være helt ærlig?! - ved ikke præcis hvad de betyder... 

please hjælp, jeg ved godt det er en stor mundfuld men en lille smule ville være til gavn! 

Tak!...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2010 af badooo (Slettet)

Jeg vil gætte på, at du skal bestemme koncentrationen af salt i frosset og ufrosset havvand.

NaCl (aq) + AgNO3 (aq) --> AgCl (s) + NaNO3(l)

Jeg gætter på du har koncentrationen af AgNO3-opløsningen. Du ved hvor stort et volumen du har titreret med, og kan derfor finde n(AgNO3). Du kan se at det reagerer med NaCl i forholdet 1:1, hvorfor du kan konkludere at n(AgNO3) = n(NaCl). Ud fra c = n/V kan du beregne koncentrationen.

Dette skal du gøre ved begge prøver og sammenligne resultaterne. Hvad gør saltkoncentrationen ved vands frysepunkt?


Svar #2
03. december 2010 af giraffenh (Slettet)

 men der er virkelig noget jeg ikke forsår... i del 2... hvad viser tallene? har stadigvæk ikke fattet det... iih er så forvirret! .. :(

og desuden hvad betyder n=c*V 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2010 af LailaSHP (Slettet)

formlen her benyttes til at finde stofmængden n=c*V
 


Svar #4
03. december 2010 af giraffenh (Slettet)

 Ja men for at regne koncentrationen ud skal jeg jo vide hvad n, c og V betyder. ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2010 af badooo (Slettet)

Slå op i din bog. BASAL kemi. Du kan lige så godt lære den formel.


Skriv et svar til: rapport hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.