Kemi

Hjælp med kemi

04. december 2010 af Nennaz (Slettet)

Vis at 1 grader dH(10mgCaO pr. liter) svarer til [ca2+] = 1,78 .10-4 M.

Nogle der kan hjælpe ??  på forhånd tak :=)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2010 af mathon

     n = m/M = (0,010 g)/(56,08 g/mol) = 1,78317·10-4 mol CaO ækvivalerende 1,78317·10-4 mol [Ca2+]

    


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2010 af mathon

korrektion:

   CaO:

              n/V  = (0,010 g/L)/(56,08 g/mol) = 1,78317·10-4 mol/L
             ækvivalerende 1,78317·10-4 mol Ca2+ pr liter

dvs

   Ca2+:    
            
[Ca2+] = 1,78317·10-4 M

         


Skriv et svar til: Hjælp med kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.