Matematik

Hjælp til at find C via A B C og a i en trekant

05. december 2010 af asdfgqwert (Slettet)

 a.

Du har en retvinklet trekant. Den ser sådan her ud

C                        A

B

B= 49,4

C=90

A=40,6

a=300

Find c.

Jeg tog a/sin(A)=c

Det giver 300/sin(40,6)=461

Det lyder jo fint, men på tegningen er c mindst dobbelt så lang som a, så forstår ingenting.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Tegningen kan sagtens bare være en skitse, så det er ikke sikkert, at målene passer helt. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Med de givne vinkler er opgaven løst rigtigt.

For at c skal være mindst dobbelt så lang som a, skal vinklen A være mindre end 30º , da sin(30º) = 1/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2010 af peter lind

Det er tegningen, der er forkert.


Svar #4
05. december 2010 af asdfgqwert (Slettet)

 Tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2010 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til at find C via A B C og a i en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.