Fysik

Spøgsmål om gas

05. december 2010 af xxxvia (Slettet)

Hej, jeg sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af.

En gas befinder sig i en lukket beholder med rumfanget 0,0020 m3, trykket er 1,5·105 Pa, og temperaturen er 350 K.

a) hvor mange mol gasmolekyler er der i gassen?.

b) hvor mange gasmolekyler er der i gassen?.

Vi ønsker nu at formindske trykket i beholderen til 1,0·105 Pa, ved at afkøle gassen.

c) Hvilken temperatur skal gassen så afkøles til? (beholderen kan ikke ændre rumfang)

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2010 af mathon

                    p·V = n·R·T


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2010 af mathon

a)
           n = p·V/(R·T)

b)
           N = n·NA

c)
           p2 = (T2/T1)·p1


Svar #3
05. december 2010 af xxxvia (Slettet)

Okay, a'eren fandt jeg frem til imens, men kunne ikke b og c.

Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Spøgsmål om gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.