Matematik

omformning af ligninger-- hjælp! :)

05. december 2010 af nini66 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej derude.

I opgaven står der : omform ligningerne, så y kommer til at stå alene.

og de opgaver er :

1)  x+2y=-2

2)  3x=2y+4

3)  6y-4x-12=0

Mit problem er ikke at jeg ikke vil lave det, men hvordan man får y til at stå alene. Er der en som vil være sød og hjælpe mig med opgaverne, og fortælle hvordan jeg løser disse opgaver, da jeg sidder med 20 andre jeg skal løse, af det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af mette48 (Slettet)

1) træk x fra på begge sider

    del med 2 på begge sider

2) træk 4 fra på begge sider

del med 2 på begge sider

3) læg 4x+12 til på begge sider

del med 6 i alle led


Svar #2
06. december 2010 af nini66 (Slettet)

tusind tak for den præcise hjælp :D


Skriv et svar til: omformning af ligninger-- hjælp! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.