Matematik

Ligning 1.grad

06. december 2010 af pytagoras (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har løst følgende ligning, men er ikke helt sikker på at fremgangsmåden også var den rigtige. Så hvis én gider hjælpe, siger jeg tak på forhånd:

(2x+4):5x - 1:x = 7:20            Facit x=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2010 af mathon

        Facit x=4 er OK


Svar #2
06. december 2010 af pytagoras (Slettet)

Hej mathon

Jo, men det er hele proceduren jeg efterlyser


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2010 af Quantum (Slettet)

Du skal have en fællesnævner! Gang med (5x) på højre. 


Svar #4
06. december 2010 af pytagoras (Slettet)

Har gjort følgende:

(2x+4):5x - 1:x = 7:20

(2x+4-5x)20 = (7-4)5x

(-3x)20 = 15x

20 = 15x:-3x          Der knækker filmen idet x jo forsvinder!

20:5 = 4


Brugbart svar (2)

Svar #5
06. december 2010 af mathon

                  (2x+4):5x - 1:x = 7:20                                         multiplicer med 20x

                  (2x+4)4  -1·20 = 7x                                            multiplicer ind i parentesen

                   8x+16 - 20 = 7x                                                 reducer

                   8x - 4 = 7x                                                         subtraher 7x

                   x-4 = 0                                                              adder 4

                   x = 4


Skriv et svar til: Ligning 1.grad

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.