Kemi

phosphat

06. december 2010 af Nennaz (Slettet)

spildevand indeholder "phosphat". på hvilken form (PO43- , HPO42- , H2PO4- eller H3PO4) forelligger "Phosphaten" , hvis spildevandets PH-værdi er 9 ?

hvad bliver svaret, hvis spildevandets PH-værdi er 7 ?

nogle der kan hjælpe mig tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af vejgeh (Slettet)

Start med at lave et bjerrumdiagram i et regne-program, du bruger. Formlen hedder y=1 /( 1 + 10x - pKs), hvor x er din pH og pKs selvfølgelig er syrens pKs. Det skulle gerne give pH på x-aksen, og y-aksen skulle gerne gå fra 0 til 1, og angiver hvor stor en andel af syren, der findes på de fire forskellige former.

I tilfældet med fosforsyre har den tre pKs'er, nemlig pKa1=2.12 , pKa2=7.21, og pKa3=12.67 . For pH = 9 er det nemt at se, at stort set al syren (pånær måske 2-5%) findes som H2PO4-, og de få procent som HPO42-

Når pH er 7 er ca. 39 % på formen HPO42- og resten på H2PO4-..


Skriv et svar til: phosphat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.