Matematik

Reducer udtryk og løs af 2. gradsligning.

07. december 2010 af realfeel (Slettet)

 Hej. 

Jeg har en ligning der ser sådan ud: 18,88 m - 3346,83 m / v(t)^2

Så siger min bog at jeg skal reducere dette udtryk og løse 2.gradsligningen og derved skal jeg få v(t)=13,31 m/s. 

Er der nogen der kan hjælpe mig med udregningen, inden jeg kommer til resultatet? 

Mvh Jonas


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af utdiscant (Slettet)

 Jeg går ud fra at du mener

18.88 - 3346 / v^2 = 0

så kan du omskrive din ligning til

18.88 v^2 - 3346 = 0

og så har du en andengradsligning som du plejer at se dem


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2010 af PeterValberg

 se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:realfeel.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af utdiscant (Slettet)

Tjah, du kan selvfølgelig også bare tage den med lommeregneren med det samme :), så er det vist intet problem.


Svar #4
07. december 2010 af realfeel (Slettet)

 Ahh. Tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: Reducer udtryk og løs af 2. gradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.