Matematik

potenser - C

07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 42*32*20

resultat? skal bare være sikker på det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvad får du selv?


Svar #2
07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 84

(er sikker på det er forkert)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #2:

Det er også forkert.

Din fejl er, at du kun kan lægge eksponenterne sammen, når potenserne har samme grundtal, f.eks:

22 * 22 = 22+2 = 24

Ved den her opgave, er det nemmest bare at gange tallene sammen.


Svar #4
07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 men hvad nu hvis der stod 22*32  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#4:

Så ville du heller ikke kunne lægge eksponenterne sammen, potenserne skal have samme grundtal.


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så er det en anden opgave. Brug potensregnereglen  an·bn = (ab)n , så

22·32 = (2·3)2 = 62 = 36


Svar #7
07. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet)

 ok.. har fundet ud af det gav 144

16*9*1


Skriv et svar til: potenser - C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.