Fysik
FYSIK!!
23. april 2005 af
Christina2004 (Slettet)
Er der ikke nogen som kan tage et hurtigt kig på opgaverne.
Opgave 1)
En cyklist kører 2km med hastigheden 6 m/s og derefter 2 km med hastigheden 3 m/s
a hvor lang tid varer turen?
b hvor stor er cyklistens middelhastighed.
Løsning.
a)
Vi ved at farten v er givet ved formlen
v = delta s / delta t
ved at gange på begge sider med delta t får vi
v * delta t = delta s
vi deler med v på begge sider
delta t = delta s / v
de 2 første kilometer tilbagelægger cyklisten på:
delta t = 2000m / 6 m/s = (2000 / 6) * m * (s/m) = 333,33 sekunder
delta t = 2000m / 3 m/s = (2000 / 3) * m *(s/m) = 666,66 sekunder
333,33 sekunder + 666,66 sekunder = 999,99 sekunder
999,99 sekunder / 60 = 16,66 minutter
b)
v = delta s / delta t = (s2-s1)/(t2-t1)
v = (6-3)/(1-1) = 0
det duer så ikke
kan man så sige at cyklisten kører 18 m på 3 sekunder og 6 m på 2 sekunder.
lvl = delta s / delta t = (s2-s1)/(t2-t1)
lvl = (6-18)/(2-3) = 12 m/s
Jeg kan ikke helt forstille mig at det er rigtigt.
Opgave 2)
To cyklister A og B starter i afstanden 30 km fra hinanden med retning mod hinanden. A kører med hastigheden 15 km/t og B kører med hastigheden 20 km / t
a tegn de to cyklisters (t,s)-grafer i det samme koordinatsystem
b hvor lang kører A før de mødes.
Så ved jeg at km skal være y-aksen og t-skal være x-aksen.
Jeg har inddelt at 1mm på x-aksen svarer til 1 minut og at 5mm på y-aksen svarer til 1 km.
a) tegnet
b) jeg får det til at A kører 13 km.
Kan de to udregninger passe.
Opgave 1)
En cyklist kører 2km med hastigheden 6 m/s og derefter 2 km med hastigheden 3 m/s
a hvor lang tid varer turen?
b hvor stor er cyklistens middelhastighed.
Løsning.
a)
Vi ved at farten v er givet ved formlen
v = delta s / delta t
ved at gange på begge sider med delta t får vi
v * delta t = delta s
vi deler med v på begge sider
delta t = delta s / v
de 2 første kilometer tilbagelægger cyklisten på:
delta t = 2000m / 6 m/s = (2000 / 6) * m * (s/m) = 333,33 sekunder
delta t = 2000m / 3 m/s = (2000 / 3) * m *(s/m) = 666,66 sekunder
333,33 sekunder + 666,66 sekunder = 999,99 sekunder
999,99 sekunder / 60 = 16,66 minutter
b)
v = delta s / delta t = (s2-s1)/(t2-t1)
v = (6-3)/(1-1) = 0
det duer så ikke
kan man så sige at cyklisten kører 18 m på 3 sekunder og 6 m på 2 sekunder.
lvl = delta s / delta t = (s2-s1)/(t2-t1)
lvl = (6-18)/(2-3) = 12 m/s
Jeg kan ikke helt forstille mig at det er rigtigt.
Opgave 2)
To cyklister A og B starter i afstanden 30 km fra hinanden med retning mod hinanden. A kører med hastigheden 15 km/t og B kører med hastigheden 20 km / t
a tegn de to cyklisters (t,s)-grafer i det samme koordinatsystem
b hvor lang kører A før de mødes.
Så ved jeg at km skal være y-aksen og t-skal være x-aksen.
Jeg har inddelt at 1mm på x-aksen svarer til 1 minut og at 5mm på y-aksen svarer til 1 km.
a) tegnet
b) jeg får det til at A kører 13 km.
Kan de to udregninger passe.
Svar #1
23. april 2005 af Lurch (Slettet)
1.b) middelhastigheden er jo abre givet ved
delta S / delta t
han ahr kørt 4000m på 1000sekunder
v=4000m/1000s=4m/s
2) jeg får også ca. 13km, så den er vist fin
delta S / delta t
han ahr kørt 4000m på 1000sekunder
v=4000m/1000s=4m/s
2) jeg får også ca. 13km, så den er vist fin
Skriv et svar til: FYSIK!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
