Matematik

Vinkel mellem vektor a og vektor b

08. december 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde vinklen mellem vektor a og vektor b.

Jeg ved at:

vektor a numerisk = 6

vektor b numerisk = 2

vektor a * vektor b = 6

Hvordan udregner jeg vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af mathon

                                     cos(V) = ab/(a·b)


Svar #2
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

ja men jeg har jo ikke vektor a og vektor b?


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. december 2010 af mathon

...du har da deres skalarprodukt Pigemus


Svar #4
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

også dette er jeg klar over.......


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2010 af mathon

men så brug det


Svar #6
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

JA, men hvordan?

Jeg er klar over at jeg skal bruge den formel til sidst men for at bruge den skal jeg vide hvad vektor a og vektor b er. Jeg er bare ikke sikker på hvordan jeg skal finde dem?


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. december 2010 af Morsby (Slettet)

#1 har for så vidt ret i formlen, den er bare upræcis:

   cos(v) = a·b / (|a|·|b|)

Altså

cos(v) = skalarproduktet / (længden(a)·længden(b) )

Du har alle de informationer:

    cos(v) = 6 / (2·6) = 0,5

    v = 60°


Svar #8
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

arr, der faldt 5 øren. Det var derfor at mathon mente jeg kunne regne den ud uden videre når jeg havde skalarproduktet. Jeg gjorde opgaven mere besværlig end den reelt var.

TAK.


Svar #9
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

Kan I så fortælle mig hvordan man beregner arealet af det parallellogram der udspændes af vektor a og vektor b?

Jeg skal vel bruge A = |a|·|b| * sin(v)?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. december 2010 af Morsby (Slettet)

Jepsen. Ligesom for en trekant, strengt taget - bare uden at gange med en halv.


Svar #11
08. december 2010 af Pigemus (Slettet)

Ja, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. december 2010 af mathon

ja
gør det


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. december 2010 af mathon

standardnotation

            vektor med fed skrift                                                                         a

            vektorlængde med samme bogstav i almindelig skrift                       a


      intet upræcist i det        :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. december 2010 af Morsby (Slettet)

Ah, sorry. Jeg vidste ikke, at man skrev længder i almindelig skrift - hvilket i mine øjne bare var en variabel eller konstant (hvilket SÅ var upræcist).

Men beklager; dog dejligt selv at lære noget!


Brugbart svar (0)

Svar #15
08. december 2010 af mathon

                   ...men konteksten skal selvfølgelig være "vektorer"...     :-)


Skriv et svar til: Vinkel mellem vektor a og vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.