Biologi

Fotosyntese afstemning

08. december 2010 af Danibelle (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. (:

Fotosyntese:
                      lys
H2O + CO2 --> C6 H12 O6 + O2

har lidt besværligheder, ved at få forklaret hvorfor jeg skriver 6 O2  på højre side. hvordan kan jeg forklare det i samme stil som det andet jeg har skrevet ?
indtil videre har jeg skrevet:

"Da vi jo helst skal have lige mange H’er, C’er og O’er på hver sin side a reaktionspilen, skal vi afstemme.
Vi har, på højre side, 6 C’er, 12 H’er, 6 O’er, og 2 O’er. For at få det samme på venstre side, sætter jeg 6 foran H2O, så har vi 12 H’er. For at få 6 C’er, sætter jeg 6 foran CO2. "

                           lys
6H2O + 6CO2 --> C6 H12 O6 + O2
 

Håber der er nogen der kan/vil hjælpe. Skal aflevere min eksamens rapport i morgen ! :/

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af badooo (Slettet)

Du kan så skrive, at da O'erne ikke passer nu, skriver du 6O2. Så passer C'erne, H'erne og også O'erne.


Svar #2
08. december 2010 af Danibelle (Slettet)

ja . men jeg kan ik se at når der er O2 på den ene side, og O2 på den anden . burde de jo afstemme hinanden . men hvad så med de resterende O6 ?? . så jeg er derfor forvirret.


Brugbart svar (3)

Svar #3
08. december 2010 af Morsby (Slettet)

6 H2O + 6 CO2 --> C6H12O6 + 6 O2

       VS             |        HS

H:   2*6=12      |        12

O:   6+6*2=18  |        6+6*2 = 18

C:    6              |        6

De koefficienter du sætter foran et molekyle gælder for alle de stoffer, der indgår i molekylet.

6 CO2 er således 6 C'er og 12 O'er. Derfor skal der også være 6 O2 på højresiden.


Svar #4
08. december 2010 af Danibelle (Slettet)

Ahhh !! tusind tak !


Skriv et svar til: Fotosyntese afstemning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.