Matematik

Differentialregning

08. december 2010 af P.L. (Slettet)

 Differentier følgende funktion: 

f(x) = x + √x / x - √x

Jeg produktreglen der gælder for brøker: 

((1 + 1/2•√x) • (x - √x) - (x + √x) • (1 - 1/2•√x)) / (x - √x)2

= (x - √x + 1/2•√x - 1/2 - (x - 1/2 • √x + √x - 1/2)) / (x - √x)

Jeg har simpelthen så svært ved at forkorte, og kan ikke se hvordan jeg skal begive mig ad med det? ;( 

Nogle der kan forklare mig hvad man gør, og evt. fortæller mig hvad jeg kan gøre for at øve mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

Mangler du parenteser uden om tæller og/eller nævner?

Det du har skrevet kan let regnes ved at lave flg.: 

Skriv √x/x som x^(1/2)/x^1 = x^(1/2-1) = x^(-1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2010 af mathon

            f(x) = x + x -(1/2) - x1/2

            f '(x) = 1 + (-(1/2)·x-3/2) - (1/2)·x-1/2  = 1 - 1/(2x√(x)) - 1/(2√(x))


Svar #3
08. december 2010 af P.L. (Slettet)

 Løsning skulle give: -√x / (x-√x)2 ? ??

Parrenteserne skal se ud således: 

 x - √x + 1/2•√x - 1/2 - (x - 1/2 • √x + √x - 1/2) / (x - √x)2


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Hedder den f(x)=(x + √x )/( x - √x) som udgangspunkt?


Svar #5
08. december 2010 af P.L. (Slettet)

 Ja bare uden parenteser;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2010 af mathon

det ændrer jo unægtelig sagen


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_61.doc

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.