Matematik

Bestem keglesnit ud fra ligning

09. december 2010 af cat574 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg er kørt helt fast i en opgave omkring keglesnit. Jeg har prøvet på alle måder jeg kunne forestille mig, men ingen af dem giver noget resultat. Håber der er nogen der kan vise mig den rigtige fremgangsmåde, da jeg er helt tabt.

Opgaven lyder:

Beskriv for hver værdi af c det keglesnit, der er defineret ved ligningen x^2+c*y^2+2*x-y = 0

Så det er vel noget med at finde ud af hvornår det er en ellipse, parabel og hyperbel? Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af mathon

   hvis du ellers kender,
                                                (x-c1)2 + (y-c2)2 = r2

                                                 y = ax2 + bx + c

                                                (x-c1)2/a2 + (y-c2)2/b2 = 1   

                                                (x-c1)2/a2 - (y-c2)2/b2 = 1

kan du omskrive til disse formler


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:keglesnit_1.doc

Svar #3
13. december 2010 af cat574 (Slettet)

Mange tak for hjælpen, jeg kan se at jeg havde misforstået hele opgaven. Endelig forstår jeg meningen med den! :D


Skriv et svar til: Bestem keglesnit ud fra ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.