Matematik

ligningssystem - C

09. december 2010 af mr.troublemaker (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey, jeg har et ligningssystem jeg ikke er sikker på er rigtig. Har kæmpet, men ved ikk hvad jeg skal gøre til sidst af stykket

x+y=2 og 2y=2x+8


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af mathon

        x + y = 2
        -x + y = 4                       adder ligningerne

          2y = 6
          y = 3                            som indsat i   x + y = 2   giver

          x + 3 = 2
          x = -1


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af pige24 (Slettet)

x+y=2  2y=2x+8

x+y=2        -x+y=4

x+y-x+y=4+2

2y=6

y=3

-x+3=4

-x+3-3=4-3

-x=1

 x=-1                    så y=3   x=-1

Bemærk når jeg har skrevet 3-3 så går de ud med hinanden.Spørg hvis,der er noget du er i tvivl om.


Skriv et svar til: ligningssystem - C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.