Matematik

problemregning

09. december 2010 af ramyar (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej der ude

jeg har en problemregning  for til imorgen og der er noget jeg ikke kan finde ud af

der er et spørgesmål der hedder der er 646 kg uld og det skal sælges men 3.5 % af ulden kan ikke sælges hvor meget af ulden kan så sælges

plz hjælp mig :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn (100 - 3,5)% = 96,5% af de 646kg uld.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Du kan sige 100 - 3,5 = 96,5 %

Så skal du bare trække de 96,5 5 fra.

Du kan også omvendt ved at trække 3,5 % fra og resten bliver solgt.


Svar #3
09. december 2010 af ramyar (Slettet)

hvor kg af ulden kan så sælges


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

646·96,5/100 kg


Svar #5
09. december 2010 af ramyar (Slettet)

så det er 100 kg


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#5

Nej, læs lige og prøv det af, som Andersen har vist i #4, så finder du ud af hvor mange kg uld, der bliver solgt.


Svar #7
09. december 2010 af ramyar (Slettet)

jeg ved ikk om jeg har gjort der rigtigt jeg får det til 62.339


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Okay jeg plejer ikke at give resultatet, men lad gå denne gang.

En måde opgaven kan løses på:

100 - 3,5 = 96,5 % bliver solgt af de 646 kg uld

646 * 0,965 = 623,39 kg uld bliver solgt


Svar #9
09. december 2010 af ramyar (Slettet)

tak tusind tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

Så lidt min ven :-)


Svar #11
09. december 2010 af ramyar (Slettet)

:D


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2010 af YoungSlowy (Slettet)

#11

100 - 3,5 = 96,5/100 = 0,965, fordi jeg skal trække fra og ikke lægge til. derfor er delen under 100

Det er en simpel regel, når man regner med procenter.

Når man trækker x % fra noget, så er det som regel under 100.

Skal man lægge til, siger man fx : 250 kr * 1,50 = 375 kr

dvs at du lægger 50 % oveni de 250 kr.

Kontrol. 250/100*50 = 125 = 50 %, som lægges oveni 250


Skriv et svar til: problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.