Matematik

bestem stamfunktion til f

09. december 2010 af PoulJ (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg er ikke helt klar over hvordan jeg skal begynde den her opgave :) (HAR OPLOADET DOK MED OPGAVEN) 

Nogle der vil pege mig i den rigtige retning? :) 

på forhånd tak!

Vedhæftet fil: Dok4.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem først en stamfunktion F(x) til f(x) = -3x2 + 6x .

Arealet af det markerede område findes som

A = 02 f(x) dx = F(2) - F(0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2010 af peter lind

Brug ∫xndx = xn+1/(n+1) for n ≠1


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2010 af NejTilSvampe

 bestem stamfunktionen F(x) ved at integrere f(x). Der står "find en stamfunktion" så du skal ikke bekymre dig om konstanten.

For at finde arealet siger du så  A = F(2) - F(0)

rettelse #2 - du mener n≠ -1   :)


Svar #4
09. december 2010 af PoulJ (Slettet)

 Okay så kan det passe at stamfunktionen af -3x2 + 6x . er -1/3x^3+3x^2 eller er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Koefficienten til x3 i stamfunktionen er forkert. Benyt formlen i #2, og at leddet med x2 har en koefficient -3.


Svar #6
09. december 2010 af PoulJ (Slettet)

 Kan du ikke lige forklare mig hvordan man bruger formlen xn+1/(n+1)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det første led er -3·x2 , her sætter man n = 2 i formlen. Så   ∫ x2 dx = x3/3 + k.


Svar #8
10. december 2010 af PoulJ (Slettet)

 så dette er stamfunktionen -3*1/3x^3 + 6*1/2x^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: bestem stamfunktion til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.