Matematik

Ligning er i tvivl..

09. december 2010 af nannakildegaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8 - 4x)

Er i tvivl om resultatet, har fået lidt forskelligt når jeg har lavet den b.la. -13 og 5 og 7,4 :-)

Nogle der vil hjælpe

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det reduceres til

5x = 16 -53 = -37 , så

x = -37/5


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. december 2010 af PeterValberg

5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8 - 4x)           start med at gange ind i parenteserne

(5x + 35) - (2x - 18) = 6x + (16 - 8x)      hæv parenteserne, vær OBS på minusparenteser  

5x + 35 - 2x +18 = 6x + 16 - 8x              reducér hver side af lighedstegnet

3x + 53 = 16 - 2x                                    saml x'erne på den ene side og tallene på den anden

3x + 2x = 16 - 53                                    reducér begge sider

5x = -37                                                  dividér begge sider med 5

x = -37/5                                                 en brøk (i dette tilfælde uægte) er okay som facit
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligning er i tvivl..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.