Matematik

differentialregning- hjælp

24. april 2005 af tita (Slettet)
jeg er gået lidt i stå med en opgave.. er der nogen der har tid til at hjælpe mig?

i en opgave står:

en funktion f er givet ved
f(x)= 7,5x + 27500/x , 0
kan i forklare mig hvilken regel jeg skal bruge for at finde f´(x) .. jeg føler mig virkelig forvirret :-s

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. april 2005 af frodo (Slettet)

d(k*f(x))/dx=k*d(f(x))/dx=k*f'(x)

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. april 2005 af Duffy

f'(x) = 7.5-27500/x^2


Duffy

Svar #3
24. april 2005 af tita (Slettet)

tak.. hmm kan du forklare mig hvorfor det giver .../x^2 (det andet forstår jeg godt)

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. april 2005 af Duffy

Kig i din formelsamling under
"brøk-reglen"


Duffy

Svar #5
24. april 2005 af tita (Slettet)

#4 haha det sku rigtigt .. jeg sov vist!!!

Skriv et svar til: differentialregning- hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.