Matematik

hældningen for en ret linje.

13. december 2010 af nnikoline (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder med en matematik afl. til imorgen og er kørt fuldstændig fast - jeg har set at der er kommet eksempler på hældningen for en ret linje før, men der er noget om jeg ikke har forstået. når man har brugt ligningen

a=(y2-y1)/(x2-x1) og fået resultatet 0,666

hvordan fa'en kan man så finde b? hvilken ligningen skal man bruge til det.

- det skal lige siges at de punkter jeg regnede med var (5,3) og B (11,7)

Håber i kan og vil hjælpe mig hurtigst muligt!! :-s


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2010 af PeterValberg

 den rette linjes ligning følger modellen y = ax + b

indsæt den fundne værdi for a samt ét af de kendte punkter, derved bliver b den eneste ubekendt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
13. december 2010 af nnikoline (Slettet)

så det vil komme til at ligne noget ala dette:

y = 0,66x+(11,7)

Er meget 'lost' i dette.. Sorry.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2010 af mathon

                    y = (2/3)x + b     gennem (5,3)

                    3 = (2/3)·5 + b

                    3 = (10/3) + b

                    b = 3 - (10/3) = (9/3) - (10/3) = -(1/3)

                    y = (2/3)x - (1/3)


Svar #4
13. december 2010 af nnikoline (Slettet)

uff mange tak for hjælpen!


Svar #5
13. december 2010 af nnikoline (Slettet)

side spørgsmålet til 1 mio kommer så lige her.. når det så gælder om regneforskriften for en ret linje.. kan man så evt. bare gøre det samme??


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 #5:

Hvad mener du? Det her er jo forskriften for en ret linje.


Svar #7
13. december 2010 af nnikoline (Slettet)

jamen hvad er så forskellen på regneforskriften for en ret linje, og hældningen  for en ret linje??


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

Forskriften for en lineær funktion (=ret linje) har formen f(x) = ax + b

Her er a hældningen på linjen.


Svar #9
13. december 2010 af nnikoline (Slettet)

hmm. så det er faktisk det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2010 af Anxyous (Slettet)

#9:

Nej.


Skriv et svar til: hældningen for en ret linje.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.