Fysik

Atomermnes opbygning...

25. april 2005 af Franky (Slettet)
Hej...
Jeg har lige gennemgået noget stof og er kommet i tvivl om 2 opgaver...

1)Betegnelsen for den hyppigst forekommende heliumatom kan skrives 4(op) 2 (ned) He.
hvordan skal man så skrive det for Kvælstof?

hvad vil det sige at en proton er hyppigst forekommende?

Svar #1
25. april 2005 af Franky (Slettet)

er der nogle der kan fortælle mig hvad atommassen for kulstof er?

Passer det at Magnesium har 12 protoner, 12 elektroner og 12 neutroner?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2005 af Waterhouse (Slettet)

Carbons atommasse er 12,011 u.

Den hyppigst forekommende Nitrogenisotop er 14(op) 7(ned) N.

Det hyppigst forekommende har 12 af både protoner, elektroner og neutroner, men der findes og stabile isotoper med 13 og 14 neutroner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2005 af Muffine (Slettet)

hyppigst forekommende: Den version af atomet der findes flest af i verden..


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2005 af frodo (Slettet)

den med at protonen er hyppigst forekommende,må du vist sætte ind i en sammenhæng. For det giver ikke meget mening som det står. Du er sikker på at du ikke menernuklid eller kerne, der er hyppigst forekommende?

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2005 af ilr4e (Slettet)

hvad fuck er det du spørg om...din idiot....ved du ikke engang det....din samfunds taber!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. april 2005 af ilr4e (Slettet)

hvad fuck er det du spørg om...din idiot....ved du ikke engang det....din samfunds taber!!!!!!!!!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. april 2005 af ilr4e (Slettet)

hvad fuck er det du spørg om...din idiot....ved du ikke engang det....din samfunds taber!!!!!!!!!!!!

Svar #8
25. april 2005 af Franky (Slettet)

Man er da ikke en samfundstaber bare fordi man ikke ved det!
Jeg er da ikke lige som dig at sætte et indlæg ind 2 gange, ja og du har endda fået svar på det første gang!!!

Hvis du ikke vil svare på det så behøvs du ikke at skrive indlæg her inde!!!

Franky

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. april 2005 af frodo (Slettet)

#8: se #4!

Svar #10
25. april 2005 af Franky (Slettet)

Jeg kan da godt omformulerer det for dig:
Jeg skulle svare på følgende spørgsmål:

Opgave 1) Betegnelsen for den hyppigst forekommende heliumatom kan skrives således: 4(op), 2(ned) He.

Skriv på samme måde betegnelserne for de hyppigst forekommende atomer af følgende grundstoffer:

Beryllium = 9(op), 4(ned)Be
Kvælstof = Det kan jeg ikke finde ud af
Svovl = 32(op), 16(ned) S
Fosfer = 30 (op), 15 (ned)P
Kobber = 63,55 (op), 29 (ned) CU

Opgave 2) Angiv antallet af elektroner, protoner og neutroner i de hyppigst forekommende atomer i følgende grundstoffer:

Kulstof: Kan ikke finde ud af

Ilt: 8 Elektroner, 8 Protoner og 8 Neutroner.

Magnesium: 13 Elektroner, 12 Protoner og 12 Neutroner.

Calcium: 20 Elektroner, 20 Protoner og 20 Neutroner.

Zink: 30 Elektroner, 30 Protoner og 65 Neutroner.

Kviksølv: 80 Elektroner, 80 80 Protoner og 120 Neutroner.

Ja det var bare de opgaver det nyttede ikke da jeg i 0# gjorde det så kort men håber at der er nogle der vil hjælpe mig med det jeg ikke kan finde ud af og rette det jeg kan finde ud af hvis det altså er rigtigt...

Franky...

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. april 2005 af frodo (Slettet)

hvor kommer protonen så ind i billedet?

Nå, men N står i #2.

Og til de andre, så er antallet af elektroner lig antallet af protoner, da der ikke er ladning på. Neutronerne slås op i databogen, hvor du finder den hyppigst forekommende.

Skriv et svar til: Atomermnes opbygning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.