Matematik

Hjælp med at forstå matematik mellemregning

14. december 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Sætning

g''(x) = -k2 * g(x)

g(0) = g'(0) = 0

=> g(x) = 0

Bevis

snedig defineres en h

1.            h(x) = k2 * g(x)2 + g'(x)2

2.            h(x) = k2 * g(x) * g(x) + g'(x) * g'(x)

3.            h'(x) = k2 * 2 * g(x) * g'(x) + 2 * g(x) * g''(x)

4.            2 * g'(x) * [k2* h(x) + h''(x) ] = 2 * g'(x) * 0 = 0

5.            ... 

jeg forstår ikke hvordan vi kommer fra punkt 2 til 3. nogle der vil skrive det detaljeret? 

og hvodan kommer man fra 3 til 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug reglen for differentiation af et produkt

(g(x)2)' = 2·g(x)·g'(x)

(g'(x)2)' = 2·g'(x)·g''(x)


Svar #2
14. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

er det så simpelt? 

hvad med k2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så udnyttes at g''(x) = -k2g(x), hvorved

h'(x) = (k2·g(x)2 + g'(x)2)' = 2k2·g(x)g'(x) + 2g'(x)g''(x) = 2k2g(x)g'(x) - 2k2g(x)g'(x) = 0

Heraf ses, at h(x) er konstant for alle x, dvs

h(x) = k2g(x)2 + g'(x)2 er konstant

Da g(0) = g'(0) = 0, og k2 > 0, må der da gælde, at h(x) = 0 for alle x.

Da h(x) er summen af to kvadrater, må hvert af leddene være 0, dvs k2g(x)2 = 0 og g'(x)2 = 0 for alle x, hvoraf ses, at

g(x) = 0 for alle x.


Skriv et svar til: Hjælp med at forstå matematik mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.