Matematik

Hjælp med at forstå matematik mellemregning

14. december 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har dette udtryk 

                f''(x) = -ak2 * cos(kx) - bk2 * sin(kx) 

der bliver til 

               = -k2 (a*cos(kx) + b *sin(kx) = -k2*f(x)

forstår ikke hvad sker med udtrykket, hvor kommer f(x) fra? 

f(x) er tidligere defineret som 

               f(x) = a * cos(kx) + bk * cos(kx) 


Svar #1
14. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

øh.. jeg var faldet i søvn. kan se det nu..  


Svar #2
14. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

men mangler der ikke k2 i højre side? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, for f''(x) er jo lig med -k2·f(x) , med f(x) = a·cos(kx) + b·sin(kx) .

Det sidste udtryk er den generelle løsning til differentialligningen f''(x) = -k2·f(x) , hvilket du indser af den udregning.


Skriv et svar til: Hjælp med at forstå matematik mellemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.