Matematik
regneregler
0∫ ∏/2 (2sin(t)*cos(t)2) dt = 1∫0 (-2u2) du
når man substituerer u=cos(t)
Hvad er det der sker her i mellem?
Og hellere en mellemregning for meget, end en for lidt. Ellers er jeg bange for jeg ikke forstår det.
Mvh Emil
Svar #1
15. december 2010 af pensionist (Slettet)
u=cos(t)
du/dt = -sin(t)
dt = -du / sin(t)
0∫pi/22•sin(t)•u2•(-du/sin(t) = 1∫0(-2•u2)du = 0∫12•u2du
Svar #2
15. december 2010 af bemil (Slettet)
hov! jeg fik ikke skrevet at sin(t) skulle være i fjerdepotens. Ellers tak for hurtigt svar.
Svar #3
15. december 2010 af bemil (Slettet)
Jeg har blandet 2 opgaver fuldstændig sammen...
Sorry!
Det jeg bare gerne vil vide er hvad man kan gøre ved a∫b sin(t)4*cos(t)2dt, når man skal substituere sig ud af det?
Svar #4
15. december 2010 af pensionist (Slettet)
sin4(x) = (1-cos2(x))2
Så indsætter du som ovenfor.
Svar #6
15. december 2010 af pensionist (Slettet)
Idiot !!!!!!!!!
Ja, sådan sagde min gamle regnelærer, når vi ikke kunne finde ud af at bruge "idiotreglen":
sin2((x) +cos2(x) = 1
Svar #7
15. december 2010 af bemil (Slettet)
For en mand, der kalder sig pensionisten, må det være så mange år siden, at undervisningspædagogikken har ændret sig væsentlig i mellemtiden. Jeg siger dog mange tak for hjælpen og måske vil jeg lige tjekke en extra gang med idiotreglen inden jeg poster igen på studieportalen.
God jul!
Skriv et svar til: regneregler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
