Matematik

Hjælp! Ligning

15. december 2010 af Oli97 (Slettet)

Hej. Jeg har endnu en ligning til dem der vil hjælpe mig. :)

2 ( x - 3) = 3 ( x + 1)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 Gang ind i parenteserne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2010 af klimasven (Slettet)

 Gang parenteserne ud og isoler x


Svar #3
15. december 2010 af Oli97 (Slettet)

Jeg er kommet her til:

2x - 3x -6 =  3x - 3x + 3

- x - 6 - 3 = 3 - 3                                                og det er vist helt galt ! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2010 af Anxyous (Slettet)

 2(x - 3) = 2*x - 2*3 = 2x - 6


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2010 af qktp (Slettet)

 2x - 3x -6 = 3x - 3x + 3    (ok)

-x-6 = 3         ->

-x-6+6 = 3+6  ->

-x = 9       ->

x = -9


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2010 af qktp (Slettet)

x'er på dén side af lighedstegnet og tal på den anden side af lighedstegnet :)


Skriv et svar til: Hjælp! Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.