Matematik

x^2 + 6x = -9. Isoler og løs ligning

15. december 2010 af Nicmic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået denne ligning: x^2 + 6x = -9 som skal løses ved at isolere x? kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2010 af Duffy

x = - 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2010 af bolani (Slettet)

x^2 + 6x = -9 <=> x^2 + 6x + 9 = 0

Det er en andengradsligning du skal løse, med løsningsformlen

x1= (-b+√d) / (2*a)

x2=(-b-√d) / (2*a)

, hvor d=b2-(4*a*c)

, hvor dit

a=1

b=6

c=9

Det burde være nok :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

x2 + 6x +9 = (x+3)2 er kvadratet på en toleddet størrelse. Brug nulreglen til at løse ligningen.


Svar #4
15. december 2010 af Nicmic (Slettet)

Husk på det kun er C-niveau :)

Er det virkelig så indviklet? Er der ike en simpel måde?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er da ret simpelt: (x+3)2 = 0 ⇒ x+3 = 0 ⇒ x = -3 .


Svar #6
15. december 2010 af Nicmic (Slettet)

#5 Det skal jo give -9 og ikke x+3^2 :P


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2010 af bolani (Slettet)

Hvis du sætter -3 ind i x plads på venstre side, ser du også at det giver netop -9 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

x2 + 6x = -9 ⇔ x2 +6x +9 = 0 ⇔ (x+3)2 = 0 ⇔ x+3 = 0 ⇔ x = -3


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2010 af Fænomenet (Slettet)

#8 Den næstsidste ækvivalens holder kun, når x+3 er ikke-negativ. Det er en overvejelse, man skal gøre sig.


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. december 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Jeg forstår ikke, hvad du indvender mod her.

(x+3)2 = 0 ⇔ (x+3)·(x+3) = 0 ⇔ x+3 = 0 ∨ x+3 = 0 ⇔ x+3 = 0 ⇔ x = -3 .

Jeg benytter nulreglen for et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. december 2010 af Fænomenet (Slettet)

Det afhænger af argumentet. "Fjerner man en potens" skal man gøre sig en overvejelse. 

Hvis det lå implicit i dine udregninger, at du brugte nulreglen, har jeg ikke noget at kommentere.  


Skriv et svar til: x^2 + 6x = -9. Isoler og løs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.