Kemi

ΔH° og ΔS°

16. december 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med denne opgave. På forhånd tak.

I medierne nævnes det ofte at H2 kan anvendes som et ”forureningsfrit” brændstof til f.eks. biler. En mulig
måde at fremstille H2 på, er at omdanne træ ved reaktion med vand. Træ indeholder store mængder af
lignin, der er polymer af phenoler (C6H5OH).
ΔH°f (C6H5OH(s)) = -165 kJ/mol
ΔG°f (C6H5OH(s)) = -50 kJ/mol
Betragt følgende reaktion:
C6H5OH(s) + 11 H2O(g) → 14 H2(g) + 6 CO2(g)
 

1) Beregn ΔH° og ΔG° for denne reaktion ved en temperatur på 25°C.

ΔH = Hprodukt - Hreaktant???

2) Er reaktionen i opgave 1 endoterm eller exoterm ved en temperatur på 25°C?
Exoterm??

Er reaktionen i opgave 1 spontan ved en temperatur på 25°C?
Begrund svarene.

For en spontan reaktion gælder at ΔG° er negativ og K>1 

3) Beregn ligevægtskonstanten for reaktionen i opgave 1 ved en temperatur på 400°C, idet det antages, at
ΔH° og ΔS° er uafhængige af temperaturen.
 

[H2]^14[CO2]^6/[C6H5OH][H2O]^11 = K


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

1) ΔRHo = ∑ΔfHo(Produkter) - ∑ΔfHo(Reaktanter)

2) En reaktion er exoterm hvis ΔRH < 0

Reaktionen er spontan hvis ΔRG < 0

3) Hvis ΔRHo og ΔRSo er uafhængige af temperatur kan du benytte at ΔRG(T) = ΔRHo - T*ΔRSo

Find ΔRG(T=400K)

Benyt at ΔRG = - RT ln(K)

Altså må K = exp( -ΔRG / R*T )

- - -

Så' det bare igang med at regne :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2010 af science1 (Slettet)

Hvilke tal er det der skal sættes ind? man har jo kun to oplysninger? Og hvordan inder man delta S? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2010 af Phienix (Slettet)

Brug et opslag til at finde de resterende oplysninger kunne jeg forestille mig.

Kunne forestille mig der skal isoleres for at finde ΔS. Ellers find ΔRS, når man kender ΔRH og ΔRG

ΔRG = ΔRH - T*ΔRS

Find de to ved 298K (25 grader C)

og der kan isoleres for ΔRS:

ΔRS = (ΔRH - ΔRG) / T


Skriv et svar til: ΔH° og ΔS°

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.