Matematik

Finde Hypotenusen i ret trekant?

16. december 2010 af rozzzna (Slettet)

 Jeg er kørt lidt tør i denne opgave:

I en retvinklet trekant PQR er vinkel Q ret, længden af siden r er 17,4 og vinkel P er 27 grader.

bestem længden af hypotenusen q

Er der nogen der vil hjælpe lidt med at forklare hvordan den skal løses?


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. december 2010 af PeterValberg

 indtast de kendte værdier her: cossincalc.com/

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
16. december 2010 af rozzzna (Slettet)

pvm - tak det prøver jeg ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2010 af PeterValberg

Hjemmeside viser de nødvendige udregninger også :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
16. december 2010 af rozzzna (Slettet)

 pvm - ja det fandt jeg ud af - den vil jeg da gemme til fremtidigt brug - smart ;) Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2010 af mtnLarsen (Slettet)

Du skal vel bare bruge pythagoras, a2 + b2 = c2 - eller i dit tilfælde: P2 + R2 = Q2

- Til sidst tager du bare kvadratroden af svaret, eller kvadratroden af det hele imens, du regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. december 2010 af PeterValberg

 #5 Nej, det kan du ikke, - det er kun den ene side ( r = 17,4 ), der er kendt....

Jeg tror, du forveksler P med p (altså vinkel P = 27o med siden p)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. december 2010 af mtnLarsen (Slettet)

Ah, min fejl. Jeg læste forkert :-)


Skriv et svar til: Finde Hypotenusen i ret trekant?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.