Kemi

Cellediagram

16. december 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Håber der er nogen, der kan hjælper mig med denne opgave. På forhånd tak.

Et elements ene elektrode består af en Fe-stang neddyppet i en 0,0100 M opløsning af FeCl2. Den
anden elektrode udgøres af en Al-stang neddyppet i en 0,200 M opløsning af Al(NO3)3. De to
halvdele af elementet er forbundet med en saltbro.
Cellediagrammet er således følgende
Fe(s) | Fe2+ (aq, 0,0100 M) || Al3+ (aq, 0,200 M) | Al
1) Beskriv hvilken effekt saltbroen har

Ionerne fra saltbroen vil medføre der opstå en potentialeforskel mellem de to elektroder.

2) Opskriv anodereaktionen, katodereaktionen og totalreaktionen.

Fe(s) + Fe2+(aq) --> Al3+(aq) + Al

3) Beregn cellepotentialet for elementet.

Ecell = E0cell - (8,314472 J K−1 mol−1 * T) / antal eletroner * 9,6485309×104 C mol−1) *lnQ ???

4) Beregn ligevægtskonstanten for elementets totalreaktion ved 25 °C.


5) Vil cellepotentialet stige eller falde, hvis der tilsættes NaOH til karret med FeCl2-opløsningen?
Svaret skal begrundes.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2010 af jalo (Slettet)

 1) Tillader ioner at blive udvekslet mellem cellekamrene.

2) Anode(ox): Fe(s) ---> Fe^(2+)(aq) +2e^(-)

Katode(red): Al^(3+)(aq) +3e^(-)--->Al

Total: Fe(s) +Al^(3+)(aq)--->Fe^(2+)+Al

3) Ecell= Ered-Eox=-1,66-(-0,44)=-1,22V

4) Ecell=(RT/nF)*ln(kc)     

k=e^(Ecell*nF/RT)=e^(-1,22V*2*96485Cmol^-1/8,314Jmol^-1K^-1*298K)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2010 af science1 (Slettet)

#1
 

3) Ecell= Ered-Eox=-1,66-(-0,44)=-1,22V

Hvor kommer disse tal fra? :) Og dem i punkt 4, hvordan er du kommet frem til dem? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2010 af science1 (Slettet)

Det haster, skal bruge det i en anden opgave af samme art nemlig, men ved ikke hvordan man finder frem til tallene :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2010 af jalo (Slettet)

 3) Har aflæst i en tabel i min kemi bog. Men jeg har udregnet standard, man skal anvende nernst ligning for at beregne den endelige  cellepotentialet

4) formlen har jeg endnu engang fundet i min kemibog, men n, skal vær lig med 6 og ikke 2.


Skriv et svar til: Cellediagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.