Kemi

Afstemning af reaktionsskema

16. december 2010 af carmeny (Slettet)

Hej,

Er der en der kan hjælpe med at afstemme flg.:

C6H7(NO2)3O5   -->  CO2 + H2O + N2 + O2

Jeg kan simpelthen ikke få oxygen til at stemme ??

Reaktionsskemaet skal forestille en detonation af cellulosetrinitrat. Altså hvor der sker en eksplosion.

Er det rigtigt hvad jeg får af produkter eller er det helt galt ?? I så fald, hvad er det rigtige ??

Jeg har VIRKELIG VIRKELIG BRUG FOR HJÆLP.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Danner man ilt ved en eksplosion? Jeg synes at huske, at man forbruger ilt


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Jeg kan meget vel være gal på den, men hvis jeg flytter ilt over på venstre side får jeg en afstemt reaktion:

2C6H7(NO2)3O5 + 5O2   -->   12CO2 + 7H2O + 3N2

- - -

Venstre side: 12C, 14H, 6N, 31O
Højre side: 12C, 14H, 6N, 31O


Svar #3
16. december 2010 af carmeny (Slettet)

 Aha, I see!

Dit ser nu mere fornuftig ud. Jeg var ikke helt sikker på om mit bud var rigtig (det var bare et "gæt")

Men tusind tak for svaret Phienix - jeg skal mødes med min vejleder imorgen. Jeg kan lige spørge ham. Men ellers ser det ud til at jeg godt kan bruge det :)

Endnu en gang: TUSIND TAK!


Svar #4
16. december 2010 af carmeny (Slettet)

 Åh nej, der er et ekstra oxygen på venstre side :(

2*11 + 5*2 = 32

12*2 + 7 = 31


Svar #5
16. december 2010 af carmeny (Slettet)

 Vent lige lidt:

Kan det her passe:

4 C6H7 (NO2 )3O5 + 9 O2 → 24 CO2 + 14 H2O + 6 N2


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2010 af Phienix (Slettet)

Gud ja jeg har overset et oxygen :D der kan man bare se

Hm, din nu er

Venstre side: 24C, 28H, 12N, 44O + 18O = 62O
Højre side: 24C, 28H, 12N, 48O + 14O = 62O

Ser da ud til at stemme nu. Godt jeg kan blive sat på plads i ny og næ ^^


Svar #7
16. december 2010 af carmeny (Slettet)

 Haha, men tak for det anyway!! :))


Skriv et svar til: Afstemning af reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.