Matematik

Ellipses ligning

19. december 2010 af Hjælpnuuu (Slettet)

Hey

er der nogen, der kan hjælpe mig med at udregne ligningen : 2x^2 - 20x +y^2 +4y +44 = 0

Jeg skal bare have den regnet ud.... hvis nogen lige kan hjælpe mig .


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af peter lind

Brug at k(x-a)2 = k(x2-2ax+a2) = kx2-2akx+ka2 Sammenlign først med koefficienten til x2 for at finde k. Find derefter a ved at sammenligne med koefficienten til x. y behandles tilsvarende.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2010 af mathon

                

                                         (x-5)2/√(5)2  +  (y+2)2/√(10)2  = 1


Svar #3
19. december 2010 af Hjælpnuuu (Slettet)

2x2 – 20x + y2 + 4y + 44 = 0 ↔

2(x2 -10x) +(y2 + 4y) + 44 = 0 ↔

2(x2 – 10x) + ( y2 + 4y + 4 ) – 44 +44 = 0 ↔

2(x2 – 10x)+ (y2 + 4y +4 ) = 44


(2(x-5)^2)/44 + ((y-2)^2)/44 =1

((x-5)^2)/22 + ((y-2)^2)/44 = 1
 

Jeg har fået det til dette resultat , som jeg ikkke ved hvad jeg gør forkert...kan du måske hjælpe mig lidt.... med nogle mellemregninger


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2010 af peter lind

x2-10x +25 = (x-5)2   Du adderer 4 og trækker 44 fra i 3. linje. Dermed ændrer du jo udtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:ellipse_1.doc

Svar #6
19. december 2010 af Hjælpnuuu (Slettet)

Tusind tak for hjælpen


Svar #7
19. december 2010 af Hjælpnuuu (Slettet)

kan du hjælpe mig med at finde Centrum, halvakser, excentricitet og brændpunkterne... jeg ved godt had de forskelige ting er, men jeg kan bare ikke regne dem ud...

Helst hvis der os er nogle mellemregninger, så jeg os er godt med ...


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. december 2010 af mathon

sammenlign
     med
                                  (x-h)2/a2  +  (y-k)2/b2 = 1                                 storaksen vandret

                                             centrum
                                              C(h,k)

                                             toppunkter                brændpunkter
                                              (h ± a , k)                   (h ± √(a2-b2) , k)    

                                 (x-h)2/b2 + (y-k)2/a2 = 1                                    storaksen lodret

                                            centrum
                                             C(h,k)

                                           toppunkter                  brændpunkter
                                             (h , k ± a)                (h , k ± √(a2-b2))

I begge tilfælde
er a den halve storakse og b den halve lilleakse.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2010 af mathon

 excentriciteten
                                   e = (√(a2-b2)) / a                           


Svar #10
20. december 2010 af Hjælpnuuu (Slettet)

Tak for hjælpen Mathon :D


Skriv et svar til: Ellipses ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.