Kemi

!Hjælp til organisk kemi

19. december 2010 af Bjarke005 (Slettet)

Hej:) Er der nogle som kan hjælpe mig med disse 3 opgaver

Et carbonhydrid har strukturformlen:

R-CH=CH2

hvor R er en alkylgruppe

a) opskriv et reaktionsskema for den reaktion der finder sted idet 1 molekyle I2 adderes til 1 molekyle af carbonhydridet

115,7mg af carbonhydridet blandes med 20,0ml 0,124M I2-opløsning. Efter at der er adderet I2 til alt carbonhydridet titreres opløsningen med 0,100M Na2S2O3-opløsning. Herved reagerer overskydende I2 i opløsningen med S2O3^2- efter reaktionsskemaet:

2 S2O3^2- + I2 -> 2 I^- + S4O6^2-

til titreringen bruges 16,60ml Na2S2O3-opløsning

b) beregn carbonhydridets molare masse

der eksisterer to isomere carbonhydrider med den angivne formel og den beregnede molare masse:

c) Opskriv strukturformler for de to isomere carbonhydrider. Navngiv stofferne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2010 af mathon

a)

                                       R-CH=CH2  +  I2   --->   R-CH(I)-C(I)H2

b)
stofmængden af 
                                     I2 = (0,020 L) · (0,124 mol/L) = 0,00248 mol

mængdeforhold:
                                     S2O32- : I2 = 2 : 1 = 1 : (1/2)

overskydende I2
                                     (1/2)·(0,01660 L) · (0,100 mol/L) = 0,00083 mol

reagerende I2
                                     (0,00248 mol) - (0,00083 mol) = 0,00165 mol
ækvivalerende
                                     0,00165 mol   R-CH=CH2  med massen 115,7 mg


carbonhydridets
molare masse
                                     M = (0,1157 g) / (0,00165 mol) = 70,1212 g/mol
 


Skriv et svar til: !Hjælp til organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.