Fysik

Varmekapacitet

20. december 2010 af JeanetteThybo (Slettet)

Hej allesammen :)

Jeg skal have lavet min fysikrapport, som har overemnet varmekapacitet.
Jeg fik til opgave, at finde den specifikke varmekapacitet for aluminium.(Se evt. efter i den vedhæftede fil, som er øvelsesvejledningen.)

Hvis i kigger på side 2 i den vedhæftede øvelsesvejledning står der efter tabellen:
Nu kan vi beregne clod af ligningen for "energihandlen".

Hvordan gør man det? Måske snork sover jeg bare lige nu, når jeg sidder og læser opgaven igennem? :D Har alle data skrevet ind i mit eget skema ;)

Men nogen der har en idé?

På forhånd tak!

Jeanette


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2010 af placebo321 (Slettet)

Du isolerer clod i: 

mlod × clod × Δtlod + mvand × cvand × Δtvand = 0  

clod=(mvand × cvand × Δtvand)/ (mlod × clod × Δtlod)

som følge af energibevarelsen (temordynamikkens 1. hovedsætning)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. december 2010 af mathon

                                    energiafgivelse            energimodtagelse

                                   mAL·cAl·(100º-F)    =     mvand·cvand·(F-tbeg)

                                   cAL = (mvand·cvand·(F-tbeg)) / (mAl·(100º-F))

...................

   F = tfælles


Svar #3
20. december 2010 af JeanetteThybo (Slettet)

#1
 

Men er dette så svaret for anden spalte i tabellen? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. december 2010 af mathon

Ja


Svar #5
20. december 2010 af JeanetteThybo (Slettet)

Okay :)

Mange mange tak!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. december 2010 af placebo321 (Slettet)

Rettelse:

clod=(mvand × cvand × Δtvand)/ (mlod × Δtlod)


Svar #7
20. december 2010 af JeanetteThybo (Slettet)

#6
 

Rettelse:

clod=(mvand × cvand × Δtvand)/ (mlod × Δtlod)

Ja, det fandt jeg ud af! :)

Men tak! :D Tænk hvis ikke jeg havde fundet ud af det! ;)

Endnu engang, mange tusind tak!! :)


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.