Kemi

picenadol

20. december 2010 af alias191188 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et stof kaldet Picenadol og så har jeg problemer med følgende spørgsmål:

2) Opskriv den form af stoffet, der er fremherskende ved følgende pH-værdier:

a) pH = 2
b) pH = 7
c) pH = 12
 

Er der nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af Phienix (Slettet)

Tja, ved pH = 2 har du en høj koncentration af H+ og aminen har et frit lone pair, så du har højst sandsynligvis en proton til at sidde på nitrogenet (kan godt stabilisere den positive ladning)

Ved pH = er det nok bare picenadols almindelige struktur.

Ved pH = 12 er det i et basisk miljø, så der er stor sandsynlighed for, at din phenol er deprotoneret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2010 af debs (Slettet)

 Enig. Phenol har en pKa værdi på lige under 10. Det vil sige at 50% er deprotoneret ved pH 10, 90% ved pH 11 og stort set 100% ved pH 12.

Trimethylamin har en pKa på 9.76. Den vil altså være protoneret både ved pH 7 og pH 2. Det kan godt være, at pKa'en for den pågældende tertiæer amin er anderledes.


Skriv et svar til: picenadol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.