Matematik

hjælp med at isolere g

21. december 2010 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogle der vil hjælpe med at isolere g i følgende udtryk:

T=2*pi * √((1/12) * m * L2 + M * x2) / (M * g * x)

håber nogle er vågne endnu - husk mellemregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2010 af mette48 (Slettet)

gang med g på begge sider og forkort

del med T på begge sider

så står g alene på venstre side af =


Svar #2
21. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

tror ikke det er så simpelt. 

du glemmer kvadratroden tror jeg. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2010 af mette48 (Slettet)

Så vidt jeg kan se er der ikke kvadratrod ved g, der står i nævneren.

Ellers må du gøre lidt mere ud af at skrive opgaven rigtigt og forståeligt op


Svar #4
21. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

det er ikke til her i studieportalen. 

man ja kan godt forstå du ikke kan se det. 

nævneren er med i kvadratroden. 

det er meningen det skal være en brøk inde i kvadatroden. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. december 2010 af AMelev

Brug parenteser rigtigt - så kan man godt se det - men OK, så tag kvadratet på begge sider først:

T2 = 4 π2 ·1/12 * m * L2 + M * x2/ (M * g * x) og brug så fremgangsmåden fra #1


Svar #6
21. december 2010 af hjæææælp (Slettet)

fandt ud af det


Skriv et svar til: hjælp med at isolere g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.