Studievejledning

Hvordan bonus til gennemsnit udregnes?

21. december 2010 af DudeO (Slettet)

 Hej alle :)

Jeg lå her en sen aften og tænkte lidt over gennemsnitsudregning. Jeg har planer om at tage et ekstra A fag og søge inden for to år så jeg får både en bonus på 1,03 og 1,08. Skal disse to bonusser lægges sammen sådan at jeg kan gange mit gennemsnit med 1,11 eller regnes det ud ved at jeg først ganger mit snit med 1,08 og derefter 1,03? 

Og lige et ekstra spørgsmål. Er de karakterer men ser på hovedtalene inde på kot.dk med eller uden bonus? 
 


Brugbart svar (2)

Svar #1
21. december 2010 af Lesleyblood (Slettet)

Du har dit 'rene' gennemsnit (x). Da du har 5 A-fag, må du gange dette med 1.03, så hedder det:

           x * 1.03 = 1.03x

Og da du starter indenfor to år, må du gange overstående med 1.08. Derfor:

            1.03x * 1.08  = 1.11 * x

Med hensyn til adgangskvotienterne på kot.dk, så er de 'eksamenskvotienter med bonus', så vidt jeg ved. Håber dette hjælper... skal selv søge ind på et amerikansk universitet, så ved ikke så meget om kot.dk.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. december 2010 af vulcano (Slettet)

#1 er ikke rigtig.

F.eks 1,03*1,08=1,1124

Hvis du har 3 karakterer regnes det ud således: (Du har fået 4 som vægter 1,5 og 10 som vægter 2 og -3 som vægter 1)

Uden bonus er gennemsnittet:

= (4 * 1,5 + 10 * 2 + -3 * 1) / (1,5 + 2 + 1)

= 23/4,5

= 5,1

Med vægt bliver det: (start med 5 a-fag bonus)

5,1 * 1,03 = 5,3

5,3 * 1,08 = 5,7

Det er vigtigt, at du gør det i disse enkelte trin, fordi der SKAL afrundes imellem hvert enkelt trin.


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. december 2010 af vulcano (Slettet)

Har skrevet "med vægt" i stedet for "med bonus" i fjerdesidste linje...


Skriv et svar til: Hvordan bonus til gennemsnit udregnes?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.